Met mijn ‘knapzak’ de wijde wereld in…

Lieve mensen,

Elke dag probeer een stukje tekst, artikel of iets inspirerends te schrijven. Of over iets wat me bezighoudt.
Soms komt de tekst geheel vanzelf in me op, dan wel intuïtief (dat scheelt ook een hoop denkwerk) of zoals vandaag dan trek een ik engelenkaartje. Voor schrijversinspiratie om maar zo te zeggen. Ook ik heb mijn dagen niet. Net als iedereen. Ik heb nogal wat kaartenboxen liggen. Vandaag een kaartje uit de doos Healing with the fairies van Doreen Virtue.

Ik trok een heel typerend en toepasselijk kaartje. Ik stond vanochtend met een behoorlijk ochtendhumeur op met de gedachte dat de (school)vakantie(s) binnenkort beginnen. Oeps ja, dat is al sneller dan ik dacht. Velen zal het idee aan een vakantie doen juichen. Mij, dit jaar, niet. Ik ben graag alleen en de gedachte dat mijn gehele gezin praktisch zeven tot negen weken thuis bivakkeert, nauwelijks hun kamers niet afkomen, doet mijn hart bepaald niet opveren. Dat behoeft even uitleg.

Ik heb namelijk een gezin waarin mijn kinderen zich door hun autisme niet makkelijk aan laten sturen. Mijn oudste zoon woont sinds mei jl. weer thuis. Hij was een veelbelovende student maar kon de hectiek van de studentenstad niet aan en is volledig ontspoord. Naast zijn vele verslavingen is hij (weer) een gameverslaving aan het ontwikkelen. Mijn tweede zoon heeft vorig jaar een zware eetstoornis gehad en kan zich enkel binnen de reguliere schoolsetting handhaven met zware medicatie. Dat terwijl het pillenwerk hier tot twee jaar geleden hier het huis niet in kwam! Mijn dochter heeft de motivatie van haar ouders. Naast haar twee postwijken is ze afgelopen week aangenomen bij de Aldi. Mini powervrouwke hoor! Dat na haar overstap twee jaar geleden van speciaal onderwijs naar vier havo regulier. Afgelopen schooljaar is ze binnen deze schoolsetting van vier havo naar vijf vwo gegaan. Zeker bijzonder voor iemand met autisme en zeven jaar speciaal onderwijs te hebben genoten. Met recht ben ik trots op mijn dochter. Op de rest ook hoor. Maar dit is het apart vermelden meer dan waard. Goed dan is het zondagochtend, het weer is verre van zomers en dan stap je met je verkeerde been uit bed.

Dan trek je jouw Engelen kaartje:
Vacation! You need a break from routines and stressful situations. The card urges you to take time for yourself so that you can rest and renew.

Met de volgende affirmatie: I give myself permission to regularly rest and relax, knowing that by being revitalized I am happier and more productive.

Tsja, er wordt vast niet die twee weken bedoeld dat ik met het gezin, inclusief de oudste die van mij mee moet om de ‘moeder controle’ te houden, twee weken richting de Franse soleil tuf. Maak vandaag definitieve plannen, ‘zegt’ het kaartje verder. Dat komt wel goed ik had het huisje al geruime tijd via een Franse site vastgelegd. Kijk er is niets mis mee om bij een riviertje bij een Franse cider boer op zijn erf voor twee weken in de houten gite, oftewel wooden cabin, avec du vin (vast veel cidertjes gezien my current state of being), pain et le soleil (de zon) te bivakkeren, maar heel eerlijk het liefst zou ik helemaal alleen gaan. Dat ik kan zeggen so long thuisfront, ik ben even met de zuiderzon vertrokken. Dat meen ik serieus.

De rek is eruit, ik ben doodop niet alleen van de drie jaar malaise stroom die ik door het leven over me heen kreeg gekieperd. Daarnaast heb ik, sinds januari, tamelijk hard gewerkt om mijn schrijverscarrière een beetje ‘op poten te zetten’. Ik heb nogal wat eenzame uurtjes schrijfwerk er op zitten. Uiteraard is het leuk dat mijn inzet zijn vruchten begint af te werpen. Maar sinds ik sinds een paar weken heb mogen inzien dat ik enige paranormale aanleg schijn te hebben, wordt het me toch allemaal iets te veel. Ben ik toe aan rust. Verlang naar peace in the head. En veel ook! Dus het zinnetje “Think of a vacation as an investment in yourself and future” dat klinkt mij als hemelse muziek in mijn oren. Zeker ook “…can be therapeutic” en “change of scenery”!!!

Ik ben eruit. De Franse zon dat wordt hem. Ik probeer er het beste van te maken inclusief de vele corvee diensten die je als moeder (opruimen, afwassen, was, wat gaan we doen?, mediator. Je vervult als mum namelijk vele rollen!) klaarblijkelijk altijd draait. Ook als het vakantie is. Maar na deze verplichte Franse kost trekt dit vogeltje, die dus bekaf is, zelf met haar knapzak erop uit. Geweldig idee! Met dank aan mijn fantastische Fairy kaartjes box! Als dat niet inspirerend genoeg is?

Op naar een mooie zomer. Zie er het beste van te maken. Blijf vooral positief. Achter de (Nederlandse) wolken schijnt altijd de zon! Hoe vervelend jouw situatie ook is er komt een dag dat het achter je ligt. Voorbij is.

Warme en vooral rustige zomer groetjes,

B Engeltje

 

 

 

 

 

 

 

 Zorg dat het ook jouw zomervakantie wordt!