6 tips om je hartchakra in balans te krijgen – Koorddanser juli 2017

Wat drijft ons mensen naar elkaar toe? En wat zorgt dat we van elkaar verwijderen? Compassie, medeleven, liefde, mededogen, hartenergie? Wat is dat eigenlijk en hoe werk je er mee? En wat kun je doen om je liefdesstroom vanuit je hartchakra te vergroten?

Door Irmgard Daanen (alias B. Engeltje)

Uitgaande van het zeven-chakrasysteem is ons hartchakra het middelste chakra, het Anahata chakra. Groen is de bijpassende kleur. Dit chakra representeert met name liefde en compassie voor jezelf en voor anderen. Het is belangrijk dat het hartchakra in balans is. Van jezelf houden is essentieel. Zeg maar gerust fundamenteel. Echter dit gaat niet zonder tevens van je medemens te houden. Het is een wisselwerking. Het één voedt het ander om het zo maar te zeggen.

Een open hartchakra is de bron van liefde. Universele liefde. Liefde die jou verbindt met anderen. Met je naaste. Het is een plek waar de onvoorwaardelijke liefde vrijelijk stroomt. De bron waar de zoektocht naar verbinding met de medemens vertrekt.
Onvoorwaardelijke liefde is de mooiste vorm van liefde die er in mijn optiek bestaat. Liefde in zijn puurste verschijningsvorm. Affectie en liefde die er gewoonweg is. Zonder dat deze aan allerlei eisen (voorwaarden) gekoppeld is. Liefde zonder beperkingen, restricties en grenzen. Zonder voorbehouden. Derhalve is onvoorwaardelijke liefde als universele liefde te beschouwen.
Je geopend hart geeft een energie liefdes boost. Aan jezelf. Rondom jou heen. Aan anderen. Het beïnvloedt jouw zijn maar zeker ook alles en iedereen die bij jou betrokken is. Zoals ware verbinding enkel tot stand kan komen vanuit de verbinding die je met jezelf hebt gelegd, kan het rondstrooien van compassie enkel als jij vanuit zelfcompassie leeft. Immers als je jezelf niet in liefde omarmt, in liefde beziet en vanuit liefde naar jezelf kijkt en voelt, hoe wil je dit dan naar anderen wel doen? Vertel mij maar hoe dit zou kunnen. Dit is onmogelijk.

Voor het volledige artikel, zie onderstaande link:

6 tips om je hartchakra in balans te krijgen